Raar

Real architecture  

Architectural research  

 

Ramon Scharff

© 2018 by Raar.

About

Raar is een jong architectenbureau. Vanuit onze studio werken wij met een team van interdisciplinaire specialisten aan diverse complexe projecten en onderzoeksopgaven in binnen- en buitenland. Het grootste gedeelte van onze projecten & onderzoeken vinden plaats in een historische context. Herbestemming, transformatie en onderzoek naar de ontwikkeling van specifieke gebouw types is een van onze specialiteiten. De ontwerpen en onderzoeken van Raar zijn doordacht, vernieuwend, subtiel, realistisch en esthetisch van een hoge kwaliteit.

 

Visie

Raar staat voor Real Architecture & Architectural Research. Naast Real Architecture bestaat een groot gedeelte van onze werkzaamheden uit Architectural Research. Onderwerpen, fenomenen en theorieën die wij relevant en interessant vinden worden onderzocht, getest en vervormd om vervolgens direct toegepast te worden in onze gebouwde projecten. Wij geloven in een sterke relatie tussen onderzoek, theorie, historie en praktijk. Door deze werkwijze bevatten onze projecten altijd vernieuwende elementen en proberen wij een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

 

Oorsprong 

Raar is in 2011 opgericht door Ramon Scharff. Ramon slaagde cum laude aan de Academie van Bouwkunst met een onderzoek naar de transformatie van het Paleis op de Dam. Hij won The Berlage Dutch Scholarship en volgde de post-master aan ”The Berlage Center for Advanced Studies in Architecture and Urban Design”. Ramon was genomineerd voor de Archiprix 2017 en de ARC16 Young Talent Award. Hij won de 2e ronde van de #Jonge Architectenprijs 2014.

 

Missie

Wij proberen altijd de bestaande kwaliteiten vanuit de omgeving, context, gebouwtype, ruimtelijkheid en gebruik bloot te leggen om vervolgens op een pragmatische en realistische wijze een interventie te plegen. Historie, actualiteit en alle relevante omgevingsfactoren vormen de ingrediënten voor een succesvol ontwerp. Om complexe opgaves te doorgronden en tot een integraal ontwerp te komen hebben wij een interdisciplinair team van specialisten dat bestaat uit;

 

  • Architecten

  • Onderzoekers

  • Historici

  • Kostendeskundige

  • Projectleiders

  • Engineers (BIM)

 

Onze ontwerpen en onderzoeken zijn doordacht, vernieuwend, subtiel, realistisch en esthetisch van een hoge kwaliteit. Deze ontstaan door intensieve samenwerking tussen onze specialisten met als doel om binnen de gestelde randvoorwaarde de grenzen op te zoeken om zo tot een ultiem resultaat te komen.

CV Ramon Scharff

Prijzen / Nominaties

 

2017

The Berlage Dutch Scholarship 

Archiprix 2017 - Nominatie

 

2016

NRP Masterprijs - Nominatie

ARC16 Awards Young Talent Award - Nominatie

 

2014

1e prijs Jonge Architecten Prijs 2014 

Nantes Creative Generation - Finalist

 

2013

Europan 12 Activeren - Final Selection

Beste idee van Transvaal Zebraplein 

Beste idee van Transvaal Broodpower

Beste idee van Transvaal Zwammen in Transvaal

Hekwerk TenneT Mirror Fence - eervolle vermelding

 

2012

Boosterstaion Hoogvliet Bubbelbox - 3e prijs

EAAE  Housing for the Elderly - 9e plaats

Exposities

 

2017

Archiprix 2017 - Het Huis van de Stad

2016

Graduation Show Academy of Architecture Amsterdam

2014

Europan 12 - Activeren, Experimenteren, Structureren

2013

X BIENAL DE ARQUITETURA DE SÃO PAULO

2013

Delft Bouwt - Mirror Fence

Het Nieuwe Instituut - Europan 12